Pianoles

Algemeen
Wil je op pianoles? Dan kun je bij mij terecht! Ik geef les aan kinderen, jongeren en volwassenen.
De keuze van lesmateriaal, methodes en boeken gaat in overleg. De pianolessen worden in Hoogeveen gegeven op een Yamaha vleugel. Op de locatie in Dedemsvaart geef ik les op een piano van het merk Schimmel of Yamaha. Op de locatie in Coevorden, in het Cultuurhuis, krijg je les op één van de twee Yamaha piano's die in de lesruimte staan.

Individueel
Per jaar worden circa 36 pianolessen gegeven. Een les duurt een half uur per keer, maar ook drie kwartier of een uur is mogelijk. De lessen vinden normaal gesproken wekelijks plaats. 
Voor volwassenen is het in overleg met mij mogelijk om één keer per veertien dagen of één keer per maand les te krijgen. Verder kun je één incidentele les, of een korte serie lessen afspreken.

Groepslessen
Het is mogelijk om in een groep(je) lessen te volgen. Het gaat dan om 2 of meer leerlingen. Als je hiervoor belangstelling hebt kunt je dit aangeven en kan er gekeken worden of er een geschikte groep op een passend tijdstip samengesteld kan worden. Meestal is het verstandig zelf een groepje samen te stellen.

Voor jonge kinderen of startende leerlingen kan het een geschikte manier zijn om spelenderwijs, in groepsverband met leeftijdsgenoten de eerste beginselen van pianospelen te leren.

Andere vormen van lessen in groepsverband zijn: een duo in een Quatre Mains-groep, een duo voor twee piano's, een ensemble met één of meer andere instrumentalisten of vocalisten.

Wil je met je popband gecoacht worden, dan is het mogelijk hiervoor lessen te plannen.

Daarnaast is het mogelijk om individueel of in groepsverband theorielessen te volgen, omdat je het leuk vindt en/of om je eventueel voor te bereiden op de EPTA graadexamens of op een toelatingsexamen voor het conservatorium.

Kamermuziek
Samen muziek maken is leuk! Vind je het leuk om met anderen samen te spelen en kun je zelf een duo of ensemble vormen, of heb je al een groepje en heb je belangstelling voor kamermuziek dan kunt je als duo of ensemble bij mij terecht om hierin gecoacht te worden.

Voorspeelavond
Om de mogelijkheid te bieden je te laten horen, en ervaring op te doen in het voorspelen,
organiseer ik regelmatig voorspeelavonden.

Tarieven
Jaarlijks worden de tarieven aangepast. Voor informatie over de tarieven kunt je contact met mij opnemen.

Contact

Ingrid Laninga-Aalbers 

 

Telefoon

0528-278736

 

Emailadres

info@pianoleshoogeveen.nl 

 

Adres

De Sikkel 5

7908 NG

Hoogeveen

 

KvK 01150479

  

 

 

 

 

 

 

 

Login Form